Steunpunt Jeugdhulp
nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Cartoonwedstrijd 'Handicap: een zaak van mensenrechten'

15/03/2012

GRIP, Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap vzw, organiseert in 2012 de 2de editie van haar cartoonwedstrijd met als thema ‘Handicap: een zaak van mensenrechten’.
Handicap is een dankbaar onderwerp om ergens de draak mee te steken. We zoeken cartoons die origineel zijn en niet lachen met de beperking zelf, maar met de beperkingen van de omgeving, in de omgang met of de kijk op mensen met een handicap. Cartoons die op een humoristische manier tonen hoe mensen met een handicap een meerwaarde zijn, hoe een diverse samenleving inclusief is en participatie mogelijk maakt op alle domeinen.

Iedereen vanaf 12 jaar kan aan de wedstrijd deelnemen. Alle cartoons moeten ons ten laatste op 15 mei bereiken. Er worden 3 winnaars gekozen. Zij ontvangen een geldprijs van respectievelijk 600 euro, 300 euro en 200 euro. Na afloop van de wedstrijd zal een selectie cartoons opgenomen worden in een reizende tentoonstelling. De cartoons kunnen ook digitaal aangevraagd worden voor publicaties en andere doeleinden.
De prijsuitreiking en lancering van de tentoonstelling vinden plaats op 28 september in de gebouwen van Gelijke Kansen in Vlaanderen. De tentoonstelling loopt tot 26 oktober.
Het wedstrijdreglement en het inschrijvingsformulier vindt u terug op www.gripvzw.be (doorklikken naar acties/cartoons/cartoonwedstrijd 2012).

Delen

terug