Steunpunt Jeugdhulp

BINC

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Alles over Binc vind je voortaan hier.


 

Binc is het uniforme registratiesysteem voor de private organisaties van de bijzondere jeugdbijstand. Vanaf 1 januari 2015 zullen organisaties opnieuw kunnen registreren in een vernieuwde versie.

 

Richtlijnen registratie Binc vanaf 1 januari 2015

Het startschot is gegeven. In deze brief van het Agentschap Jongerenwelzijn, lees je nog eens alle belangrijke richtlijnen om correct te registreren in de vernieuwde Binc.

 

Infodagen najaar 2014

Om de nieuwe Binc aan u voor te stellen en meteen ook uit te leggen hoe u vanaf 1 januari 2015 zal moeten registreren, organiseerden we dit najaar 5 provinciale infodagen.

De presentatie kan je hieronder bekijken opf downloaden.

 

Ontwerpnota Binc 2.0

Na een grondige evaluatie en een herwerking van Binc in het raam van de veranderingen binnen de jeugdhulpverlening, werkte Jongerenwelzijn samen met het Steunpunt Jeugdhulp een nieuw concept uit voor registratie binnen de bijzondere jeugdbijstand.

Lees hier de ontwerpnota.

BergOp

Sinds 2011 investeert Jongerenwelzijn in een link met BergOp vanuit Binc. BergOp is een webapplicatie voor de digitale verwerking van instrumenten voor diagnostiek en effect-
onderzoek in de zorg. BergOp stelt zorgorganisaties in staat om op een gebruiksvriendelijke en betrouwbare wijze gegevens te verzamelen over het verloop van een begeleiding. Meer info over deze online toepassing vind je hier.

Vanaf 1 januari 2015 (de lancering van de vernieuwde Binc) zullen de spelregels enigzins veranderen. Je leest er alles over in deze brief.

(Achtergrond)informatie

Alle info over het tot stand komen van het Registratieproject vind je hier. Lees zeker ook het eindrapport van de pilootfase.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina