Steunpunt Jeugdhulp

OSBJ e-zine mei 2010

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

De OSBJ organiseert samen met Informant vzw een Trainingsdag Doelstellingen

We willen wel doelgericht werken maar hoe formuleer je goede doelen? Hoe concreet moet een doel zijn om SMART te zijn? Beschrijf je dan echt de situatie zoals het er zal uitzien als het doel bereikt is? Wat is een middel, een werkpunt, een actie en een doel?

We bieden deze praktijkdag op drie locaties aan: op 7 september in Antwerpen, op 9 september in Leuven en op 16 september in Brugge. Telkens van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Meer lezen.
Inschrijven.

Pilootfase van BINC afgerond

Na een jaar van uitgebreid testen, ronden we de pilootfase van het registratiesysteem Binc af. 78 voorzieningen tekenden in en registreerden op een jaar tijd 2121 dossiers. In juni is het eindrapport van de pilootfase klaar, we publiceren het op onze site. Ondertussen bouwen we gemotiveerd en ijverig verder aan een nieuwe versie.
Meer lezen over Binc.

Inspiratie werkzame factoren

De OSBJ wil bijdragen aan de discussie over werkzame factoren in de jeugdzorg. Op onze site verzamelen we ruw materiaal, ter inspiratie, over bv. evidence based werken, effictiviteitsdenken... Voorzieningen die materiaal willen verspreiden via onze site, kunnen dat mailen naar de OSBJ.
Meer lezen.

Call for Papers OIJJ (Rome)

Het International Juvenile Justice Observatory doet voor haar conferentie in Rome (9 en 10 november 2010) een Call for papers, specifiek voor leerprojecten drugs.
Meer lezen.

Site in de kijker: Uit de marge vzw

Uit De Marge vzw ijvert voor de rechten van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren door maatschappelijke verandering. Dit realiseren ze door het jeugdwerk te ondersteunen in zijn diversiteit en via beïnvloeding van het jeugdbeleid. Daarbij ligt de nadruk op de emancipatie van kinderen en jongeren.
Meer lezen.

Raadpleeg het OSBJ-aanbod op Facebook

De vormingen die de OSBJ organiseert staan ook op Facebook.
Ook reacties kan je kwijt via Facebook.
Nog geen Facebook-fan van de OSBJ? Breng daar dan nu verandering in!

 

 


 

 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina