Steunpunt Jeugdhulp

OSBJ e-zine november 2010

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:

 

OSBJ vzw wordt Steunpunt Jeugdhulp!

De Algemene Vergadering van de OSBJ besliste eind oktober onze naam te veranderen in Steunpunt Jeugdhulp. Daarmee wordt vooral benadrukt dat we voortaan ondersteuning willen bieden aan alle jeugdhulpsectoren en ons niet meer uitsluitend richten op de Bijzondere Jeugdzorg. De geboden ondersteuning zal zich richten op de relatie tussen hulpverlener en cliënt. Lees hier de aangepaste missie. 
In december lanceren we ons nieuwe logo

Het Decreet Rechtspositie Minderjarigen geëvalueerd

Afgelopen vrijdag werden de resultaten van de focusinspecties gepresenteerd op een studiedag. De inhoudelijke bespreking van de intersectorale resultaten is beschikbaar in een overzichtelijk rapport. Per sector is ook een cijfernota beschikbaar via deze link

Het beroepsgeheim in de praktijk

Jeugdhulpverleners zijn gebonden door het beroepsgeheim. Wat houdt dit precies in? Wat is het verschil tussen gezamenlijk en gedeeld beroepsgeheim? Hoe zit het met het beroepsgeheim van een consulent? Welke info mag ik mijn directeur doorgeven? Is er ook soms sprake van een spreekplicht?
In oktober organiseerde de OSBJ drie studiedagen over 'Het beroepsgeheim in de praktijk'. Kon je er niet bij zijn? Geen probleem. De OSBJ stelt de print-outs ter beschikking. Klik hier

Juridische ondersteuning

Ben je praktijkwerker in de jeugdhulpverlening en zit je met een juridische vraag? De OSBJ helpt je verder op weg en stelt heel wat juridische informatie ter beschikking.
Neem een kijkje op onze website bij juridische ondersteuning of klik hier

Week van de pleegzorg

Deze week (19-26 november) is het ‘Week van de pleegzorg 2010’. De nieuwe provinciale structuur wordt voorgesteld.
Lees meer

Interessante studiedagen uit de bijzondere jeugdzorg

Meer en meer organisaties organiseren een studiedag om hun eigen centrale werkmethoden voor te stellen aan geïnteresseerden.

  • Op 30 november 2010 organiseren De Grote Robijn en Huize Bethanië de studiedag: ‘Krachtig gezi(e)n. Over krachtgericht werken in de Antwerpse thuisbegeleidingsdiensten’. Meer info
  • Op 21 januari 2011 organiseert vzw Opvang een conferentiedag: ‘Geweldloos Verzet in gezin en klas’. Meer info

Site in de kijker

ICOBA lanceert een nieuwe preventiecampagne over agressie: ‘Voorkomen is wijs’. Met educatief materiaal, affiches en brochures voor begeleiders en organisatie. Klik hier door naar hun site.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina