Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp januari 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine

Nieuwe mailadressen Steunpunt Jeugdhulp

Zoals jullie konden lezen in de vorige e-zines, gaan we voortaan door het leven als Steunpunt Jeugdhulp. Nieuwe naam, nieuw logo en nu ook nieuwe mailadressen. Hier vind je een overzicht van onze contactgegevens.

Deze maand kreeg het Steunpunt er ook een nieuwe stafmedewerker bij. Lydwine Huizinga is Master strafrecht & criminologie en werkte voorheen als projectmanager bij BOD Groep (Dordrecht) aan projecten over jongerenparticipatie en jeugdwerkloosheid.
Lydwine versterkt het Binc team.
Momenteel volgt zij de inburgeringscursus ‘Zachte G’.

Methodieken

Altijd al willen weten welke methodieken er gebruikt worden door de collega’s van de thuisbegeleidingsdiensten, Crisishulp aan Huis of pleegzorg? Neem dan zeker een kijkje op onze site (klik hier). Je vindt er alles van Equicoaching tot Non Violent Resistance.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de Bijzondere Jeugdzorg

Niet alleen de Kerk werd geviseerd als het gaat over seksueel misbruik, ook de Bijzondere Jeugdzorg kwam even in het vizier (zij het onrechtstreeks). Dit doet je ongetwijfeld stilstaan bij de vraag: “Hoe gaan we om met seksueel grensoverschrijdend gedrag?” Een pasklaar antwoord is er niet, wel heel wat handvaten die je verder op weg helpen. Op onze site vind je een document met enkele handvaten (klik hier).

Site in de kijker

Het Vlaams Informatiepunt Jeugd (VIP jeugd) lanceerde deze maand de nieuwe kids, tiener en jongerengidsen. Niet meteen "hard stuff" voor begeleiders, maar wel leuk voor de gasten, kinderen en jongeren die jullie begeleiden. Neem een kijkje op www.jongerengids.be.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina