Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc februari 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Lancering versie 2.1.9

Vanaf 9 februari is de nieuwe versie van BINC beschikbaar. Er is hard gewerkt om de kinderziektes van de toepassing te verhelpen. De dossiers zijn nu zowel voor registratieverantwoordelijken als hulpverleners toegankelijk. Daarnaast is de eerste werkvormspecifieke module voor dagcentra en thuisbegeleidingsdiensten aan de website toegevoegd.
Ook de download uit DoMinO zou nu weer vlot moeten verlopen.

Oproep sjablonen

BINC wil een aantal sjablonen van handelingsplannen, evolutieverslagen en eindverslagen beschikbaar stellen. Om goed aan te sluiten bij de praktijk vragen wij u om voor 18 februari uw sjablonen op te sturen naar Lydwine Huizinga: lydwine@steunpuntjeugdhulp.be. Deze sjablonen worden vergeleken en vertaald naar een paar algemene sjablonen en (waar mogelijk) werkvormspecifieke sjablonen.

Opleidingen BINC

In januari zijn de laatste opleidingen voor BINC afgesloten, iedereen heeft kunnen kennismaken met BINC. Komt uw instelling er toch niet uit, dan kunt u zich inschrijven voor ondersteuning/opleiding ter plaatse. Deze ondersteuning wordt geboden aan minimaal twaalf personen, locatie en computerlokaal dienen door u te worden verzorgd. Inschrijven kan via binc@steunpuntjeugdhulp.be.

Link met BergOp beschikbaar

BergOp is een ‘webbased’ programma, ontwikkeld door Praktikon (Nederland) voor praktijkgestuurd effectonderzoek in jeugdzorg en onderwijs.
Via BergOp wordt het mogelijk genormaliseerde vragenlijsten in te vullen en te laten scoren voor de jongeren. Dit kan gebruikt worden ter ondersteuning bij de beoordeling van het functioneren van jongeren. Meer info over BergOp vind je hier.
Wil je zelf gebruik maken van BergOp? Op onze website vind je alle nodige informatie (klik hier).

Wederik De Meersman
Lieve Balcaen
Lydwine Huizinga


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina