Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp mei 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:

De hoogtepunten uit ons werkingsverslag 2010

• 2010 was een druk Binc jaar: 3 infomomenten, 33 opleidingsmomenten, een kleine 300 helpdeskvragen (alle goede dingen bestaan uit 3 …). We verfijnden en verrijkten Binc met werkvormspecifieke modules voor de dagcentra, thuisbegeleidingsdiensten en de diensten voor herstelrechtelijke afhandelingen. Ook in 2011 belooft het aangenaam druk te worden. We kijken uit naar de eerste resultaten en ervaringen en staan ook dit jaar met de helpdesk klaar voor vragen en discussie!
• De juridische ondersteuning door Steunpunt Jeugdhulp staat gelijk aan meer dan 400 helpdeskvragen per jaar, ruim 200 artikels op Jeugdrecht.be en 6 e-zines per jaar (22 nieuwe of aangepaste artikels, 896 abonnees).
• We blijven jullie op de hoogte houden van alle relevante informatie over en voor de jeugdhulp. Onze site wordt constant geüpdatet met nieuwsberichten, vacatures en kalenderitems. Uiteraard willen we ook inspireren via onze rubrieken thema’s, methodieken en onderzoeksnieuws. En natuurlijk krijgen jullie 10 maal per jaar dit e-zine, gratis en voor niets.
• Onze ondersteuningsopdracht voor de HCA-diensten werd afgerond in 2010. Voor de laatste keer brachten we de HCA-diensten cijfermatig in beeld.
Hier vind je alle cijfernota’s tot op heden.
• Naast ons basispakket vorming werkten we ook ons aanbod op maat verder uit. In 2010 gaven we opleidingen aan jeugdmagistraten, gaven we toelichtingen over het decreet rechtspositie en over beroepsgeheim, hielpen we de thuisbegeleidingsdiensten met het opzetten van een grootse studiedag en ondersteunden we een project over opvoedingsondersteuning en een over cliëntenfeedback. Aarzel vooral niet om ons te contacteren met jullie vragen of wensen!
Lees het volledige werkingsverslag hier

Nieuwe administratief verantwoordelijke voor Steunpunt Jeugdhulp

Het team van Steunpunt Jeugdhulp werd vorige week versterkt met Karolien Hetzheim. Zij neemt de taken over van Hilde Engelbeens, die vanaf 1 juli een nieuwe jobuitdaging aangaat.
Voor alle organisatorische aspecten, onthaal en administratie kan je dus voortaan bij Karolien terecht op karolien@steunpuntjeugdhulp.be of op 02/513 15 10.

Steunpunt Vakantieparticipatie ontmoet … de jeugdzorg!

Jongeren uit de (bijzondere) jeugdzorg zijn een belangrijke doelgroep voor Steunpunt Vakantieparticipatie. Vaak met positieve ervaringen, soms ook knelpunten. Om elkaars werking beter te leren kennen, organiseren Steunpunt Jeugdhulp en Steunpunt Vakantieparticipatie aan het einde van dit jaar een informatie- en ontmoetingsmoment. Vakantieanekdotes en ervaringen van jongeren uit de (bijzondere) jeugdzorg willen we hier graag voor gebruiken! Daarnaast zijn we op zoek naar iemand vanuit een voorziening Bijzondere Jeugdzorg die af en toe participeert aan onze werkgroep ter voorbereiding van deze ontmoetingsdag.
Vang je na de vakantie een mooie (positieve of negatieve) vakantieanekdote op, of ben je bereid aan de werkgroep deel te nemen, mail dan naar lydwine@steunpuntjeugdhulp.be

Online bevraging Binc

De meeste voorzieningen hebben ondertussen de eerste stappen gezet in het implementeren van Binc. Er werden al ongeveer 8000 dossiers aangemaakt of bewerkt door zo’n 2000 begeleiders (stand van zaken op 3 mei 2011). Natuurlijk zijn we benieuwd naar jullie eerste bevindingen over het gebruik van Binc. Daarom organiseren we –net als bij de afsluiting van de pilootfase– een online enquête. We bevragen hierbij het voltallige team en niet de afzonderlijke gebruikers.
Alvast bedankt voor jullie feedback. 

Site in de kijker

Het Vlaams Welzijnsverbond werkte samen met Zorgnet Vlaanderen, LUCAS, Cera en Weliswaar het project Zorginnovatie in Welzijn uit. Dit project stimuleert en ondersteunt de innovatieve dynamiek in en rond jouw welzijnsvoorziening.
Op de website www.zorginnovatie.be vind je alle kennis en instrumenten terug.
 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina