Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp juni 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit E-zine:

Juridische handvatten voor het gebruik en misbruik van alcohol en andere drugs in de bijzondere jeugdzorg

Steunpunt Jeugdhulp en de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (= VAD) presenteren een beknopte juridische wegwijzer over regelgeving die van toepassing is wanneer minderjarige jongeren (uit de bijzondere jeugdzorg) alcohol of drugs gebruiken of misbruiken. De publicatie richt zich zowel op begeleiders uit de bijzondere jeugdzorg als op preventiewerkers die in deze sector werken. Lees meer.

De toezichtsverplichting van begeleiders van kinderen en jongeren

In het paasverlof werd de bijzondere jeugdzorg opgeschrikt door het overlijden van een kleine jongen na een uitstap met de voorziening. Bezorgde hulpverleners contacteerden het Steunpunt Jeugdhulp met de vraag naar hun mogelijke aansprakelijkheid bij dergelijke ongevallen in diverse omstandigheden. Met de zomervakantie voor de deur bieden we een aantal handvatten om in te schatten wat er van begeleiders kan verwacht worden: klik hier. We verwijzen ook naar het E-zine van januari 2011 waarin we handvatten over het omgaan met grensoverschrijdend seksueel gedrag op een rijtje zetten.

Steunpunt jeugdhulp bevraagt de sector

De bevraging rond Steunpunt Jeugdhulp staat online. Deze enquête kadert in de permanente opdracht van het Steunpunt Jeugdhulp (voorheen OSBJ) om op systematische wijze te polsen naar de behoeften en verwachtingen binnen de sector. De resultaten zullen belangrijk zijn voor de richting die we met onze werking willen uitgaan. Alvast bedankt voor jullie feedback!

Facebook

Op onze Facebook-pagina worden voortdurend nieuwtjes gepost, links geplaatst, evenementen aangekondigd, … Wacht dus niet langer om ons ‘leuk’ te vinden!

E-zine Jeugdrecht.be
 

  Nieuwe artikels: 

  • Verjaringstermijnen van misdrijven tegen minderjarigen: verandering op til
  • Pleegzorg na 20 jaar: wat nu!?
  • In beroep tegen een beslissing van het OCMW
    Lees meer        

    Het Jeugdrecht.be-team wenst je alvast veel leesplezier en een prettige vakantie! 

't Accent van de "cliënt"

Op 27 juni vond het lanceringsmoment rond ’t Accent van de "cliënt” plaats in Gent.
Dit vormingspakket bekijkt de hulpverlening vanuit het oogpunt van kinderen, jongeren en ouders. Voor hulpverleners is dit een ideale manier om hun participatieve basishouding verder te ontwikkelen, om hun kennis en kunde nog beter te laten renderen, … Via deze link kom je meer te weten over dit vormingspakket.

Site in de kijker

Leven er binnen uw non-profitorganisatie onderzoeksvragen die beantwoord kunnen worden door een student in het kader van zijn of haar masterproef? Dien uw vragen dan in via de databank van de Wetenschapswinkel.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina