Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc augustus 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Nieuwe release

Op 18 augustus zal alweer een nieuwe versie van Binc online worden gezet. Deze keer krijgt BZW haar eigen werkvormspecifieke module. Voor hen vooral extra parameters die te maken hebben met het inkomen en de woonsituatie van de jongere.
Daarnaast zijn ook de eerste correcties aan de algemene module gebeurd. Zo kan je nu probleemloos rapporten op dossierniveau maken voor elke fase en voor alle tabbladen (nog geen evolutierapport). Voorts wat taalkundige ingrepen hier en daar en een link naar onze FAQ pagina in het hoofdmenu.
En 'last but not least', de eerste sjablonen voor verslagen zullen tegen dan online staan.

Wat ouders en jongeren moeten weten over Binc

Sommige voorzieningen hebben Binc reeds opgenomen in hun communicatie naar de jongeren en de gezinnen. Maar wat moeten zij precies weten over Binc? In dit document geven we een eerste aanzet en wat achtergrondinformatie voor de begeleiders.

Online bevraging

Bijna 90 voorzieningen vulden onze online enquête in, waarvoor dank. Een eerste snelle lezing leert ons dat er toch nog wat onduidelijkheden en misverstanden bestaan over Binc. Dat leidt leidt natuurlijk tot onnodige frustraties. Aarzel dus niet om ons te contacteren. Indien gewenst, komen we ook graag ter plaatse voor meer tekst en uitleg. En natuurlijk zijn er onze FAQ.
Alle resultaten van de enquête worden uiteraard voorgelegd aan de stuurgroep en zullen binnenkort te lezen zijn op onze site.

FAQ van de maand

Omdat het zomer is krijgt u van ons twee faq’s voor de prijs van één.

° Hoe link ik een manueel aangemaakt dossier aan DoMinO?

Als je een manueel aangemaakt dossier opent ('huidige fase wijzigen') zie je onderaan een link 'linken met Domino'. Als je hier op klikt, verschijnt het filtervenster. Een aantal filters zijn automatisch ingevuld (naam, voornaam, geboortedatum, geslacht). Klik nu op 'filteren'. Binc zal zoeken of hij de jongere terugvindt in de lijst van DoMinO dossiers. Als dit het geval is, klik dan op de naam van de jongere. Je krijgt nu een overzicht van de gegevens uit het DoMinO dossier. Tenslotte klik je op 'gegevens overnemen in dossier'. Volgende gegevens zullen worden overschreven; Naam, Voornaam, Geboortedatum, Geslacht, RRN, Verwijzingsgrond, Verwijzende instantie, Werkvorm, Nationaliteit.
Nog een tip voor het ‘filteren’; soms is het beter niet alle velden ingevuld te laten. Binc zoekt immers een perfecte match en als er een klein verschil zit in bijvoorbeeld de schrijfwijze van de naam of in de geboortedatum, zal er geen resultaat gevonden worden.

Als jullie wat later zijn begonnen met registreren, zou het kunnen dat begeleidingen die begin dit jaar zijn afgerond niet meer in de lijst van DoMinO dossiers staan. Een DoMinO dossier blijft immers maar 120 dagen in de lijst staan (te rekenen vanaf de einddatum). Je zal dus ook niet meer kunnen linken, en dus ook niet kunnen afsluiten. Voor deze gevallen voorzien we een ‘opruimactie’ op het einde van het jaar.

° Hoe zat het nu weer met verschillende fasen in Binc?

Om een correct beeld te krijgen van de doelgroep bij instroom, werkt Binc met een verplichte beginregistratie (fase 1). Binc zal deze fase automatisch afsluiten van zodra alle verplichte parameters voor de beginregistratie zijn ingevuld. Op deze manier zijn we er zeker van dat deze gegevens niet meer worden gewijzigd op een later moment in de begeleiding.
Als de beginregistratie is afgerond, beland je dus automatisch in fase 2. Vanaf dan beslis je zelf of en wanneer je een nieuwe fase aanmaakt.
Je werkt altijd in de laatste fase. Vorige fasen zijn niet meer wijzigbaar en kan je ook niet verwijderen. Je kan de gegevens uit een vorige fase wel raadplegen via een rapport op dossierniveau.

Hoewel je vanaf fase 1 reeds alle parameters te zien krijgt, is het niet de bedoeling dat al die parameters ook worden ingevuld. Beperk je in fase 1 tot de verplichte parameters en eventuele hulpvragen of doelstellingen die bij het begin van de begeleiding reeds duidelijk zijn.
 

Op onze FAQ pagina vind je nog veel meer antwoorden op veelgestelde vragen.

Nog een prettige tweede helft van de zomervakantie.

Wederik De Meersman
Lieve Balcaen
Lydwine Huizinga


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina