Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc september 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Binc enquête

De Binc enquête is afgesloten, maar liefst 93 voorzieningen vulden de vragenlijst in. Bedankt! Wat valt ons op? Een korte impressie.

De meeste voorzieningen zijn nog maar net begonnen met registreren, waarbij met name de verplichte parameters worden ingevuld. Binc is duidelijk nog geen onderdeel van de dagelijkse werking. Dit valt volgens jullie te verbeteren door de sjablonen voor verslaggeving en de resterende werkvormspecifieke modules online te zetten. Ook wordt aangedrongen op verdere nuancering en inhoudelijke verfijning van BINC. Daarnaast kan er op het vlak van gebruiksvriendelijkheid nog het een en ander verbeterd worden. Tot slot valt op dat er helaas nog heel wat misverstanden bestaan over Binc (zie verder).
De uitkomsten van de enquête presenteren we in rapportvorm aan de stuurgroep Binc. We zetten dit rapport binnenkort online en houden jullie op de hoogte van de verdere acties.

Misverstanden over Binc

Uit de enquête blijkt dat er toch nog heel wat misverstanden bestaan over Binc. Dit zorgt voor de nodige frustraties die vaak makkelijk op te lossen zijn. Daarom een overzicht van misverstanden en oplossingen:

  • Fase 1 wordt inderdaad automatisch afgesloten van zodra alle verplichte parameters voor de beginregistratie zijn ingevuld. Aangezien je altijd in de laatste fase werkt, kan je vanaf dan dus ook niets meer wijzigen in fase 1. Je beschouwt fase 1 dus best als een louter ‘administratieve beginregistratie’.
  • Dit zijn de werkvormspecifieke modules die nu reeds online staan: Dagcentra/thuisbegeleiding (extra parameters voor gezinsfunctioneren), HCA, BZW (extra parameters Inkomen en Wonen). Als je inlogt als een van deze werkvormen zit je automatisch in de WVSmodule!
  • Eén begeleiding = één Binc dossier, ook al bestaat dit uit meerdere maatregelen!
  • Via rapporten op dossierniveau kan je makkelijk overzichten printen die je kan gebruiken voor teambespreking of intervisie.

Aarzel vooral niet ons te contacteren bij onduidelijkheden en neem regelmatig een kijkje op de FAQ op onze website.

Sjablonen online

Het had wat voeten in aarde, maar de eerste sjablonen staan online. We zullen het aantal beschikbare sjablonen de komende maanden nog verder uitbreiden. Binnenkort volgt ook het sjabloon voor het jaarverslag. We hopen dat Binc hiermee meer bruikbaar wordt. Suggesties op dit vlak blijven altijd welkom! Stuur ze naar binc@steunpuntjeugdhulp.be.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende types sjablonen die momenteel beschikbaar zijn in Binc.

Oproep werkvormspecifieke module residentiële voorzieningen

De ontwikkeling van de werkvormspecifieke module voor residentiële voorzieningen kan beginnen. We zijn daarom op zoek naar een aantal voorzieningen die 1 of 2 keer samen willen komen om mee te denken over deze werkvormspecifieke module. Geïnteresseerd? Neem contact op met Lydwine.


Wederik De Meersman
Lieve Balcaen
Lydwine Huizinga


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina