Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc november 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Binc dossiers afsluiten

De laatste weken krijgen we veel vragen over Binc dossiers die niet afgesloten raken. Meestal is de oorzaak hiervan dat het Binc dossier nog niet gelinkt is aan DoMinO (op onze FAQ pagina lees je hoe je dat doet).
Als de begeleiding al een tijdje is afgerond, zal je echter merken dat dit linken niet meer lukt. Dat komt omdat een DoMinO maatregel slechts 120 dagen worden bijgehouden, te tellen van de einddatum. Deze dossiers kan je dus niet afsluiten en zullen begin volgend jaar door ons ‘kunstmatig’ worden gelinkt en afgesloten. Voorlopig moet je ze dus even laten staan.
Uiteraard horen jullie tijdig wanneer we met deze ‘opruimactie’ starten.

Werkvormspecifieke Module Residentieel

Op dinsdag 15 november komen we een eerste keer samen om de werkvormspecifieke module voor de residentiële voorzieningen vorm te geven. Geïnteresseerden zijn welkom in het vergaderlokaal van Steunpunt Jeugdhulp (Brussel), van 10u00 tot 12u00. Klik hier voor een wegbeschrijving.
Gelieve je deelname door te geven aan Lydwine. Kan je er niet bij zijn, maar wil je toch enkele aandachtspunten doorgeven; mail dan naar lydwine@steunpuntjeugdhulp.be.

Overzichtsrapporten

Nu het einde van het jaar in zicht komt, beginnen meer en meer voorzieningen voorzichtig te experimenteren met de overzichtsrapporten in Binc. Via dit menu kan je frequentie- of kruistabellen maken en dit op verschillende niveaus en voor verschillende parameters.
Na het kiezen van de periode en het niveau (afdeling, voorziening, werkvorm, …) moet je kiezen welk type dossier je mee telt. Vanaf de release van 24 november zijn dit de gehanteerde definities:

  • lopende begeleidingen: alle dossiers die liepen tijdens de opgegeven periode. Dit betekent dat ook de afgesloten dossiers worden meegeteld, alsook de dossiers die reeds voor de opgegeven periode zijn gestart.
  • opgestarte begeleidingen: alle dossiers met begindatum (beslissingsdatum) in de opgegeven periode
  • afgesloten begeleidingen: alle dossiers met einddatum (beslissingsdatum) in de opgegeven periode

Dialoog, Reflectie en Actie

De eerste DRA is achter de rug. We danken de deelnemers voor hun constructieve bijdrage. De volgende bijeenkomst (7 december) is helemaal ‘uitverkocht’.
Volgend jaar mag u van ons een rapport verwachten met daarin de voorlopige cijfergegevens uit Binc en de belangrijkste conclusies uit de DRA groepen.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina