Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc december 2011

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Nieuwe release

Volgende week gaat weer een nieuwe versie online. Hiermee zouden de storingen van de voorbije weken moeten verholpen zijn. Naast enkele technische aanpassingen zal je nu ook de naam van het interventiesysteem en de naam van de andere jongere(n) steeds kunnen aanpassen.
We presenteren ook het sjabloon voor het jaarverslag (‘verslagen aanmaken’ > jaarverslag). Omwille van de gebruikte software is dit jaarverslag moeilijker te bewerken dan voorzien. Er wordt momenteel gezocht naar een andere oplossing, maar we wilden jullie toch al voorzien van het nodige cijfermateriaal.

BergOp

Het Agentschap Jongerenwelzijn zal de overeenkomst met Praktikon verlengen. Dat betekent dat Binc-gebruikers ook volgend jaar zullen kunnen inloggen op BergOp.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen in BergOp, klik dan hier voor de nieuwsbrieven.

Binc on tour

We kunnen het niet genoeg benadrukken: vraag ons even om langs te komen in jullie voorziening, en het ‘bincen’ zal eens zo vlot gaan! We merken dat er nog heel wat vragen en misverstanden bestaan die makkelijk op te lossen zijn. Deze ondersteuning is gratis en zal ook in 2012 doorlopen. Gewoon even mailen naar binc@steunpuntjeugdhulp.be.

Op 19 maart organiseren we opnieuw een grote Binc-dag. Het programma vind je binnenkort op onze website. Noteer alvast de datum!

Faq van de maand: time-out

De laatste maand kregen we weer heel wat vragen over hoe een time-out moet geregistreerd worden in Binc. We plaatsten het antwoord op onze FAQ, maar ook hieronder:

° Hoe registreer je een time-out?

Aangezien het de bedoeling is dat een jongere na een time-out terugkeert naar de voorziening, wordt in Binc gewoon verder geregistreerd in het bestaande dossier. We houden dus geen rekening met het feit dat de jongere wordt uitgeschreven en opnieuw ingeschreven. Die 'nieuwe' maatregel zal door Binc beschouwd worden als een verlenging (tenminste als de time-out niet langer dan 30 dagen duurt).
Het is dus ook niet nodig een eindregistratie op te starten en in te vullen wanneer de jongere op time-out vertrekt.
In de toekomst zal een extra parameter worden toegevoegd om deze 'onderbrekingen' (time-out, ontvluchting, ziekenhuisopname) te registreren.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina