Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc september 2012

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Nieuwe versie online

De nieuwe versie heeft een tijdje op zich laten wachten, maar het is zover. Begin deze week is een nieuwe ‘bugrelease’ uitgevoerd. Dit wil zeggen dat er geen inhoudelijke veranderingen zijn uitgevoerd in Binc, maar enkel een paar vervelende fouten in het systeem zijn opgeruimd. Vanaf nu kunnen de diensten CaH opnieuw oude dossiers openen, zullen de diensten BZW correct kunnen registreren indien de jongere niet zelfstandig gaat wonen, kunnen hergo-dossiers opnieuw worden afgesloten en worden de interactiegegevens voor bemiddelingsdossiers correct bewaard.
Een volgende release is voorzien voor eind oktober.

Stand van zaken

Over die nieuwe versie en de stand van zaken in het algemeen vertrekt binnenkort een brief naar alle voorzieningen. Hierin verduidelijken het Agentschap Jongerenwelzijn en Steunpunt Jeugdhulp nogmaals waar ze naartoe willen met Binc en op welke manieren we de kritieken en feedback op Binc zullen verwerken.
De brief zal ook na te lezen zijn op onze website.

Gebruikersbeheer

Aangezien Binc al een aantal jaren loopt, raden we aan om het gebruikersbeheer (www.socialsecurity.be) nog eens te bekijken en op te kuisen. We hebben immers ondervonden dat gebruikers soms niet geschrapt worden uit de gebruikerslijst wanneer ze weg gaan uit de voorziening. Dit is niet alleen een probleem voor de privacy van de cliënten, maar kan ook moeilijkheden opleveren wanneer een begeleider aan de slag gaat bij een andere voorziening.
De handleiding voor het gebruikersbeheer staat nog steeds op onze website.

Excel wizards gezocht

Voor de rapportering uit Binc zijn we nog op zoek naar praktijkmensen die met de ‘txt-bestanden’ uit Binc aan de slag kunnen in Excel. De bedoeling is om een aantal “macro’s” te schrijven die voorzieningen in staat moeten stellen om de ruwe gegevens makkelijk om te zetten in heldere tabellen.
Als u bovenstaande verstaat, bent u geslaagd voor de selectie en mag u contact opnemen met binc@steunpuntjeugdhulp.be.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina