Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp december 2012

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:


Krijtlijnen voor nu en straks


In een veranderend jeugdhulplandschap nam Steunpunt Jeugdhulp de tijd om de eigen werking onder de loep te nemen en alles op een rijtje te zetten. De synthese van deze beleidsontwikkeling willen we met jullie delen. In de brochure ‘Krijtlijnen voor nu en straks’ zetten we beknopt en krachtig in de verf wie we zijn, waar we voor staan en met welke vragen professionals bij ons terecht kunnen. Gedrukte exemplaren worden op vraag verstuurd. Geef hiervoor een seintje op info@steunpuntjeugdhulp.be.


Studiedag decreet rechtspositie


Op 7 december ging de studiedag “Gezocht: bijstandspersoon” van Integrale Jeugdhulp door. De mensen die de sneeuw trotseerden luisterden in de voormiddag naar speeches van Min Berghmans (Steunpunt Jeugdhulp), Els Meerbergen (Vlaams Patiëntenplatform), Geert Decock (Unie van jeugdadvocaten) en Ineke Glissenaar (Stichting advies- en klachtenbureau Jeugdzorg Nederland).
Het huidig decreet werd kritisch bekeken vanuit verschillende optieken.
De namiddag stond in het teken van debat en werd gemodereerd door journalist Guy Tegenbos.

Steunpunt Jeugdhulp dankt Mia Claes, Marnix Buyck, Marjan Rom, Inge de Bruyn en Dennis, Dries Cautreels, Tina De Vlamynck en Heidi Braye, die bereid waren om ‘op film’ vragen over dit thema te beantwoorden.


Website van de maand


De webstek van Jongerenwelzijn kreeg een grondige make-over. Hier vind je het resultaat.

 

 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina