Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc januari 2013

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Nieuwe versie

Zoals in de vorige nieuwsflash aangekondigd, is er de afgelopen maanden vooral gewerkt aan het jaarverslag en enkele verbeteringen aan de HCA-module. Deze nieuwe versie is zonet online gegaan.

In een paar klikken levert Binc een aantal interessante overzichtstabellen die zo in jullie jaarverslag kunnen: spreiding leeftijd en geslacht, spreiding verwijzende instantie en verwijzingsgrond, dagbesteding en opleidingsniveau, gezinssituatie, aantal opgestarte en afgesloten dossiers per maand en per verwijzende instantie, begeleidingsduur enzovoort. Voor deze tabellen worden meestal alle dossiers waarin het afgelopen jaar gewerkt is, meegeteld (voor tabellen als ‘reden einde’ en 'nazorg' uiteraard enkel de afgesloten dossiers).
Klik gewoon op ‘verslagen aanmaken’ in het hoofdmenu, vervolgens op ‘jaarverslag’, geef het gewenste jaar in en klaar!

Nog vragen? Mail ze naar binc@steunpuntjeugdhulp.be.

Binc 2.0

Er staat ons heel wat te wachten de komende jaren; EMK, ITP, A-document voor NRTJ, … Om Binc hier op af te stellen, hebben de leden van de stuurgroep een aantal pistes verkend die nu verder geconcretiseerd zullen worden. Het streefdoel blijft natuurlijk een gebruiksvriendelijk registratiesysteem dat relevante cijfers levert voor overheid en voorzieningen.
In een volgende nieuwsflash zullen we hier uitgebreid op terugkomen.

Linken met DoMinO

Afgelopen maand waren er wat problemen met het ophalen van de maatregelen uit Domino. We doen er alles aan om dit probleem tegen volgende week op te lossen.

Wat betreft de dossiers die niet meer gelinkt kunnen worden (omdat de begeleiding al meer dan 120 dagen geleden werd afgerond): in februari wordt nogmaals bekeken hoe we het linken met Domino kunnen aanpassen. U leest er alles over in de volgende nieuwsflash.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina