Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc mei 2013

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

EMK

Organisaties die instapten in het Experimenteel Modulair Kader zullen binnenkort een brief ontvangen van het Agentschap Jongerenwelzijn met daarin de nodige uitleg over het registreren als ‘OVBJ’ (organisatie voor bijzondere jeugdzorg). Kort samengevat komt het er op neer dat jullie een nieuwe subafdeling zullen moeten aanmaken om als ‘EMK’ te kunnen inloggen in Binc. Indien je hierover nog vragen hebt, kan je altijd terecht bij binc@steunpuntjeugdhulp.be.

Nieuwe release

De voorbije maanden is vooral hard gewerkt aan de moduledatabank en het registratiesysteem voor de toegangspoort (Insisto). Dat betekent dat de ontwikkelingen van Binc op een laag pitje stonden.
Maar kijk, ondertussen zijn we weer helemaal mee. Vanaf 24 mei krijgen de inlogschermen van eHealth een ander uiterlijk en tegen de zomervakantie hopen we een nieuwe versie van Binc online te hebben. De voornaamste wijziging zal zijn dat de verplichting om te linken met Domino (bij afsluiten van een Binc-dossier) zal geschrapt worden. Ook voor HCA werden nog enkele wijzigingen gevraagd. Verwacht voorts geen al te grote wijzigingen meer aan Binc zoals jullie die nu kennen. Aangezien we ons registratiesysteem helemaal willen afstemmen op het modulair kader en de toegangspoort, zijn we nu volop bezig met het ontwerp van ‘Binc 2.0’. We leggen onze eerste schetsen graag aan jullie voor op de volgende DRA (zie verder).

Cijfers 2012

Het rapport met de belangrijkste cijfertabellen voor 2012 is bijna klaar. Je zal dit binnenkort kunnen nalezen op onze website of met ons bespreken op de DRA.
Bij deze toch nog een oproep om de Binc-dossiers goed na te kijken alvorens af te sluiten. We zien immers nog heel wat (typ)fouten, bijvoorbeeld in de registratie van de begin- en einddatums.

DRA

Combineer puntje 2 en 3, en je hebt genoeg stof voor een interessante Dialoog- en reflectienamiddag. Op dinsdag 2 juli ontvangen we jullie graag in het Ellips gebouw in Brussel (Koning Albert II-laan 35, lokaal 0.04), van 13u30 tot 16u00. Naast het bespreken van de cijferrapporten willen we zeker voldoende tijd vrijmaken om te luisteren naar jullie verzuchtingen voor de nieuwe Binc.

Gewoon een mailtje met je naam en de naam van je voorziening naar binc@steunpuntjeugdhulp.be, en beschouw jezelf als ingeschreven.
 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina