Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp januari 2014

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:

Vorming Jeugdhulp reeks 2

Heeft u nog niet kunnen deelnemen aan de verdiepende vormingsdagen over het vernieuwde jeugdhulplandschap? Er zijn nog enkele plaatsen vrij in Brussel (20 februari), Kortrijk (27 februari) of Hasselt (11 maart). Inschrijven kan via www.vormingjeugdhulp.be.
In het voorjaar organiseren we ook vijf workshopdagen:

• 25 maart – Oost-Vlaanderen
• 1 april - Antwerpen
• 24 april – Vlaams Brabant/Brussel
• 29 april – West-Vlaanderen
• 6 mei – Limburg

Inschrijven hiervoor kan vanaf 10 februari, eveneens via de website van Vorming Jeugdhulp.

E-zine Tijdschrift voor Jeugd en Kinderrechten (TJK)

Het eerste e-zine TJK van 2014 zit weer boordevol interessante informatie. Het nieuwe decreet pleegzorg krijgt aandacht in een praktijkartikel. Daarnaast vind je nog een aantal geactualiseerde artikels over Begeleid Zelfstandig Wonen, installatiepremie en huurwaarborg.
De redactie werkte mee aan een katern in het eerst volgende nummer van het papieren tijdschrift TJK, met als thema de bijstand van een advocaat bij verhoor van minderjarige verdachten, de zogenaamde ‘Salduz’ regelgeving. Graag vestigen we jullie aandacht al op de studiemiddag die in dit kader georganiseerd wordt door Uitgeverij Larcier in samenwerking met de Unie van Jeugdadvocaten op 28 maart 2014 te Antwerpen. Hou deze datum alvast vrij in je agenda! Meer informatie zal je kunnen vinden in het volgend e-zine en binnenkort op de website!

Meer informatie over het e-zine TJK: www.jeugdenkinderrechten.be

Studievoormiddag Praktijkboek bemiddeling en herstelgericht werken

Bemiddeling en herstelgericht werken zitten al jaren in de lift binnen verschillende sectoren van de jeugdhulp. Bemiddeling en herstel worden in diverse settings gehanteerd om een oplossing te vinden voor conflicten tussen minderjarigen, minderjarigen en hun ouders, hulpverleners. De nieuwste publicatie van de Praktijkboeken Jeugdhulp focust op de dagelijkse ervaringen van praktijkwerkers met bemiddeling en herstel zoals slachtoffer-dader bemiddeling binnen HCA diensten, interne herstelbemiddeling in de forensische jeugdpsychiatrie, scholen...

Naar aanleiding van de publicatie van het Praktijkboek Bemiddeling en herstelgericht werken organiseren Informant, Steunpunt Jeugdhulp en uitgeverij Politeia op 27 maart 2014 een studievoormiddag rond dit thema. Naast een algemeen kader over bemiddeling en herstelgericht werken, komen in de workshops concrete praktijkverhalen en ervaringen uit de jeugdhulp aan bod.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.jo-in.be

“zo werken wij”

Sinds 11.12.13 bundelen Jeugd en Seksualiteit vzw, Zind’erin(g) vzw en In Petto vzw de krachten en gaan door het leven als Jong & Van Zin.
Jong & Van Zin vormt het kruispunt en leerveld waar kinderen en jongeren dag in dag uit op een positieve en participatieve manier met begeleiders ‘hands on’ op het terrein bezig zijn rond gevoelige thema’s zoals onder meer relaties en seksualiteit waardoor ze zichzelf ontwikkelen en vanuit zelfbewuste keuzes een relatie aangaan met anderen en de samenleving.
Jong & Van Zin is voor kinderen en jongeren hun ‘andere familie’ als het gaat om belangrijke momenten in hun leven. Als een oprechte, veilige en warme familievriend schuwen we geen taboes en stellen we ons open voor alles wat de jongeren denken en wie ze zijn. Zo leren we van elkaar.

Meer informatie vind je op www.jongenvanzin.be en via facebook.

 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina