Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc juli 2014

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Communicatie Binc - planning 2014 en opstart 2015

Alle organisaties ontvingen vorige maand een brief van Jongerenwelzijn met daarin de planning voor dit en volgend jaar.
De twee ‘oproepen’ lichten we graag nog even uit:
 

 • Feedbackgroep
  De komende maanden wordt Binc zeer concreet gemaakt ter voorbereiding van de opstart in januari 2015. We doen een oproep aan mensen die bereid zijn de komende maanden deel te nemen aan een aantal overlegmomenten waarbij Binc gepresenteerd en getest wordt en waarbij feedback gegeven kan worden ter optimalisatie van het systeem. We willen een feedbackgroep van maximaal 20 personen samenstellen die de komende maanden enkele keren samenkomt in Brussel (Ellipsgebouw) om Binc te testen.
  Wil je deel uitmaken van dit uitgelezen kransje, bevestig dan je deelname via binc@steunpuntjeugdhulp.be.
   
 • lnformatiesessie ontwikkelaars
  We krijgen regelmatig vragen over of en hoe eigen registratiesystemen gekoppeld kunnen worden aan Binc, of hoe de informatie uit de eigen systemen kan doorstromen naar Binc. Om op al deze vragen een antwoord te bieden, lijkt het ons wenselijk een toelichting te geven over de scope en de techniciteit van Binc en een moment van dialoog te voorzien met de ontwikkelaars van de verschillende systemen binnen desector.
  We voorzien een toelichting met ruimte voor dialoog op donderdag 16 oktober van 9u30 tot 12u in het auditorium (0.06) van het Ellipsgebouw in Brussel. We vragen aan de organisaties om in de mate van het mogelijke de ontwikkelaars van de eigen systemen af te vaardigen (Regas, Care4, Item Solutions, Softwel,...) en/of eigen personeelsleden met enige kennis/interesse in registratiesystemen. Inschrijven hiervoor kan per mail naar voorzieningenbeleid@jongerenwelzijn.be (naam, organisatie, eventueel aantal deelnemers).

BergOp

Vanaf 14 juli zal BergOp er heel anders uitzien. De vernieuwde omgeving heeft een frisse uitstraling en is verder toegespitst op het gebruik van tablets. De nieuwe lay-out is geschikt voor alle browsers en Internet Explorer vanaf versie 9.

Tegelijkertijd moeten we jullie melden dat omwille van de budgettaire krapte en de vaststelling dat een minderheid van de voorzieningen gebruik maakt van het aanbod van BergOp, vanaf 2015 niet meer geïnvesteerd zal worden in een algemeen contract dat er voor zorgde dat alle Binc gebruikers toegang konden vragen tot BergOp.
We willen echter wel mee zoeken naar een oplossing voor de voorzieningen die wel nog gebruik willen maken van dit aanbod. Op vrijdagvoormiddag 12 september komt Gert Kroes van Praktikon naar Antwerpen om met jullie te bekijken wat de mogelijkheden zijn om zelf een contract af te sluiten. Ook vanuit Jongerenwelzijn zal iemand vertegenwoordigd zijn.
Je kan je deelname aan dit overleg bevestigen door te mailen naar binc@steunpuntjeugdhulp.be.
 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina