Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp september 2014

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:

Binc komt naar je toe

Deze zomer informeerden we je al over de stand van zaken van de nieuwe Binc. Dit najaar organiseren we provinciale infosessies. Naast informatie over het opzet van Binc, krijg je op deze dagen ook een opleiding zodat je op 1 januari 2015 aan de slag kan (2 januari is ook goed). Noteer alvast deze data. Alle praktische info volgt later via de Binc nieuwsflash.

  • donderdag 20 november (namiddag) - Huis van de sport Berchem
  • dinsdag 25 november (voormiddag) - VAC Hasselt
  • dinsdag 2 december (voormiddag) - Boudewijngebouw Brussel
  • dinsdag 9 december (voormiddag) - Muziekcentrum Track Kortrijk
  • dinsdag 16 december (voormiddag) - VAC Gent

E-zine TJK

Deze maand vind je in het TJK-ezine een artikel aan de hand van Eric Van der Mussele over “Het horen van minderjarigen: aangepast in de Wet Familierechtbank.” An De Puydt bezorgde ons een artikel over het taalgebruik in jeugdzaken. Fara, luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes, werkte een artikel uit over “Tienerouders en school: gelijke onderwijskansen voor iedereen.” Daarnaast vind je er ook deze maand weer interessante nieuwsjes en publicaties over jeugd- en kinderrechten.

Cachet - vorming rond het Decreet Rechtspositie Minderjarige

Het Decreet Rechtspositie van de Minderjarige bestaat sinds 2004 maar is helaas niet altijd even bekend/gekend bij jongeren en begeleiders in de jeugdhulp. Met deze vorming wil Cachet hier iets aan veranderen.
Cachet maakte, samen met jongeren en jongvolwassenen met een jeugdhulpervaring, filmpjes rond ieder recht in het Decreet Rechtspositie van de Minderjarige. Met deze filmpjes willen we een mix aanbieden van informatie en motivatie om aan de slag te gaan met de rechten uit het Decreet, zowel voor de jongeren als voor de begeleiders.
Cachet komt ter plaatse in de leefgroep of voorziening om deze vorming te geven. Geïnteresseerden kunnen mailen naar contact@cachetvzw.be

“Zo werken wij”

YAR Vlaanderen biedt jongeren met moeilijkheden de kans om hun leven weer op sporen te krijgen.
De twee programma’s - YAR Coaching en YAR Wonen - laten jongeren ervaren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. En dat het maken van bewuste keuzes de eerste stap is om je leven of woonsituatie zélf in handen te nemen. Beide programma’s worden mee mogelijk gemaakt door een netwerk van partnerorganisaties en vrijwillige coaches.
YAR Vlaanderen vertrekt vanuit de idee dat een individu altijd deel uitmaakt van een gemeenschap. Daarom voegt YAR een aantal stimulerende factoren toe aan de leefomgeving van de jongeren die aan het programma deelnemen. Dat zijn in de eerste plaats vrijwilligers. Gewone mensen uit alle lagen van de bevolking, zonder achtergrond in de hulpverlening. Daarnaast zijn er bedrijven, organisaties en lokale besturen die de waarden van het YAR onderschrijven.
Meer info surf naar: www.yarvlaanderen.be
 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina