Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp februari 2015

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:

Vorming Jeugdhulp

Sinds 1 maart 2014 zijn we in Vlaanderen aan de slag in een nieuw Jeugdhulplandschap. Om samen met onze cliënt in dit landschap tot goede hulpverlening te komen, is het belangrijk dat we dit landschap goed kennen, maar ook dat we er creatief mee aan de slag durven gaan, over de sectoren heen kijken en onze ervaringen delen met anderen.

Zoek jij nog een inleiding op dit nieuwe landschap: de tekening en de gebruikte terminologie? Wil je eens horen hoe de rechten van je cliënten in dit landschap begrepen moeten worden? Neem dan zeker een kijkje in het programma van de inleidende kennismakingsdag.
Wil je eerder samen met collega’s uit andere sectoren exploreren hoe je samen creatief binnen dit landschap aan de slag kan? En hoe we daarin ook onze cliënt een centrale positie blijven geven? Dan is de verdiepende vormingsdag: “Niet jij of ik, maar wij in de jeugdhulpverlening” iets voor jou! Als je hieraan deelneemt, gaan we er wel van uit dat je de basis van het nieuwe jeugdhulplandschap reeds onder de knie hebt.

Je kan vanaf nu inschrijven voor deze studiedagen in de nieuwe reeks ‘Vorming Jeugdhulp’.

  • Inleidende kennismakingsdag - Woensdag 22 april 2015 - De Factorij Schaarbeek
  • Verdiepende vormingsdag - Vrijdag 8 mei 2015 - De Factorij Schaarbeek

Inschrijven doe je via de website www.vormingjeugdhulp.be

Opleiding voorzitters cliëntoverleg

Nog meer Integrale Jeugdhulp.
Cliëntoverleg met externe voorzitter heeft in het nieuwe decreet een belangrijke plaats gekregen. In samenwerking met Integrale Jeugdhulp organiseert UC Leuven-Limburg (voorheen KHLeuven) een opleiding tot voorzitter voor cliëntoverleg in de jeugdhulp.
Heb je interesse in het uitvoeren van deze functie, dan vind je op deze website meer informatie over de opleiding tot voorzitter voor cliëntoverleg in de jeugdhulp.

Kennis delen

Wat doe ik met mijn beroepsgeheim bij verontrusting?
Hoe werkt de Intersectorale Toegangspoort?
Wat zijn de regels rond pleegzorgverlof?
Hoe kan ik herstelgericht werken in de leefgroep?

Steunpunt Jeugdhulp, Steunpunt Algemeen Welzijnswerk en Steunpunt Expertise Netwerken werken aan een gloednieuwe website waar je het antwoord op deze en veel meer vragen kan terugvinden.

Volgende maand vertellen we je graag meer …

“zo werken wij” – Radicaliserende jongeren

Er worden verschillende initiatieven ontwikkeld voor radicaliserende jongeren en hun ouders. Sommigen werken vooral preventief, anderen meer curatief. Sommige projecten verkiezen onder de radar te blijven om zich in alle sereniteit te kunnen ontwikkelen. Anderen zijn deze fase voorbij en maken zich graag bekend zoals BOUNCE van Arktos.

Een actuele oplijsting van de initiatieven en teksten vind je vanaf nu op onze website.
Ken je een ander project dat je graag bij in de lijst wil zien staan, mail dan naar lieve@steunpuntjeugdhulp.be.
 


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina