Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp - "Zo werken wij"

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Deze maand niet 1, maar 4 initiatieven die je aandacht verdienen:

Vakantieparticipatie

Iedereen heeft recht op vakantie! Maar dat recht is niet voor iedereen even bereikbaar. Er zijn namelijk individuen en gezinnen met lage inkomens voor wie vakantie geen haalbare kaart lijkt. Daarom bestaat Steunpunt Vakantieparticipatie! Dat wil mensen met een beperkt budget toch laten genieten van een vakantie of daguitstap.
Er zijn verschillende manieren om toegang te hebben tot het aanbod en het steunpunt legt ook duidelijk uit hoe je kan nagaan of je al dan niet in aanmerking komt.
Vragen over de werking van Steunpunt Vakantieparticipatie? Bel dan gratis naar 1700 of betalend naar 02 504 03 91. Mailen kan ook naar vakantieparticipatie@toerismevlaanderen.be of surfen naar de website.

SEN-SEO: Hoe leren we de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren inschatten?

Het Vlaams project SEN-SEO ontwikkelde een vragenlijst en een kader om het emotioneel ontwikkelingsniveau van mensen met een verstandelijke beperking beter in kaart te brengen en geeft tips en adviezen voor begeleiding. Intussen blijkt deze invalshoek ook vernieuwend voor kinderen en jongeren in de jeugdzorg. Hoe stem je je aanbod en je wijze van communiceren af op het sociaal en emotioneel ontwikkelingsniveau van de kinderen en jongeren?
Op 18 mei en 15 juni kan je deze vorming volgen.
Lees meer.

Zien, durven, doen

Als medewerker in het jeugdhulplandschap kan je wel eens geconfronteerd worden met ouders waarbij je vermoedt dat er sprake is van middelengebruik/-misbruik. Het is niet altijd even eenvoudig om hier ‘juist’ op te reageren, want wat is dat dan, ‘juist’? Om op deze en vele andere vragen antwoord te bieden, organiseert Overlegplatform Geestelijke Gezondheidszorg Oost-Vlaanderen een gratis workshop. ‘Zien, durven, doen!’.
De workshop is gratis en PopovGGZ vzw komt in heel Vlaanderen ter plekke om deze te geven.
Aarzel niet om bij verdere vragen of om in te schrijven contact op te nemen met Fien Dedeken via fien.dedeken@popovggz.be of 09 216 65 50.

TEJO-Mechelen

Na Antwerpen, Gent en Ronse, opent TEJO-Mechelen nu ook haar deuren. TEJO staat voor ‘Therapeuten voor Jongeren’ en dat is exact wat ze aanbieden. Laagdrempelige, professionele hulp, gratis en anoniem  voor jongeren die het eventjes niet meer weten. Jongeren kunnen er terecht voor kortdurende hulp, waarbij de therapeut samen op zoek gaat naar wat er (verder) nodig is. Heeft de jongere genoeg met één of enkele gesprekken, dan kan die hulp daar verschaft worden. Als er meer nodig is, wordt er samen met de jongere op zoek gegaan hoe en waar dat zou kunnen.
Vanaf nu kunnen jongeren van 10 tot 20 jaar dus ook in Mechelen op de Wollemarkt 34 terecht. Op maandag 4 mei vanaf 15 uur houdt TEJO-Mechelen een opendeurdag, waarop iedereen welkom is. Er wordt wel gevraagd een seintje te geven via deze link.
Voor verdere informatie over de werking TEJO kunt u terecht bij Amina Bouzakoura op het mailadres tejomechelen@gmail.com of op het telefoonnummer 015 71 58 96.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina