Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp april 2015

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:

Kennisplein.be

Er is veel kennis en ervaring beschikbaar voor wie kwetsbare mensen ondersteunt. Maar soms is die kennis moeilijk vindbaar. Vanaf deze week kan je daarvoor terecht op kennisplein.be. Deze nieuwe website is een initiatief van Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, Steunpunt Expertisenetwerken (SEN vzw) en Steunpunt Jeugdhulp. En we zijn er best trots op.

Op kennisplein.be vind je thematische info, producten waar je direct mee aan de slag kunt, verdiepingsartikelen, maar ook verhalen uit de praktijk, bijeenkomsten en kenniskringen.
Op termijn zal de huidige website van Steunpunt Jeugdhulp volledig geïntegreerd zijn in dit nieuwe kennisplein.
Neem zeker eens een kijkje en laat ons weten, wat je er van vindt.

Casustafels Integrale Jeugdhulp in alle regio's! Schrijf je snel in!

Onze eerste inleidende vormingsdag over het nieuwe jeugdhulplandschap is al achter de rug. 130 dappere aanwezigen doorstonden files en verkeer om een inleiding te volgen over het nieuwe jeugdhulplandschap. We hebben echter nog meer aanbod voor jullie!

Op 21 mei gaan we van start met een dag casustafels in de regio West-Vlaanderen. In het najaar trekken we door heel Vlaanderen. Je kan deelnemen aan de casustafels op volgende dagen:

Wil je een casus voorleggen (anoniem of hypothetisch), aarzel dan niet ons te contacteren: annemie@steunpuntjeugdhulp.be
Wil je mee komen denken en uitwisselen? Schrijf je dan snel in voor de casustafel in jouw regio! Er zijn slechts 100 plaatsen (en een beperkt aantal per sector) beschikbaar!

E-zine TJK

Begin maart verscheen het tweede e-zine TJK 2015. Het was een themanummer waarin verschillende artikels werden opgenomen met betrekking tot minderjarigen en de politie, onder andere “de school en de politie”, “onrustwekkende verdwijning: de politie aan het werk”. Even goed kwamen ook verschillende updates aan bod over de rechtspositie van weglopers en over het doorzoeken van kamers. Neem zeker een kijkje.

Eind april verschijnt het volgende e-zine TJK dat gewijd zal zijn aan de nieuwe familierechtbank.

“Zo werken wij” – De Pauzeknop

In de Kruiskenshoeve te Sint-Laureins vinden probleemjongeren een plek om tot rust te komen en te herbronnen. Door hen uit hun moeilijke situatie te halen, hun een uitnodigende omgeving aan te bieden met steun vanuit een relatie, herontdekken deze jongeren hun eigen sterktes en zwaktes en worden ze aangemoedigd hiermee aan de slag te gaan.

De Pauzeknop. Time-out voor jongeren neemt de lezer mee doorheen dit project en komt tot een bruikbare, ruimer inzetbare time-outmethodiek.
Met de concrete werkwijze van De Kruiskenshoeve als vertrekpunt, is De pauzeknop een inspirerend werk voor ouders, begeleiders, leerkrachten, jeugdwerkers en iedereen die professioneel of persoonlijk geconfronteerd wordt met jongeren die het moeilijk hebben.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina