Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp mei 2015

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:
• Zelfzorg en zorg voor de andere
• Oproep goede praktijken in het nieuwe landschap
• E-zine TJK
• "Zo werken wij" - Steunpunt Jeugdhulp

Praktijkwerkers gezocht! ‘Zelfzorg en zorg voor de andere’ Save the date!

Steunpunt Jeugdhulp is volop aan de slag met zijn jaarthema ‘Zelfzorg en zorg voor de andere’. Allerlei spannende zaken staan op het programma, waaronder het themanummer van Agora op het einde van het jaar en een studiedag rond ‘Zelfzorg en zorg voor de andere’. Schrijf donderdag 26 november 2015 alvast in je agenda!

Daarnaast willen we ook voorzieningen, praktijkwerkers, maar ook jongeren en ouders die op één of andere manier, van ver of dichtbij betrokken zijn in de jeugdhulp aanspreken. We zijn op zoek naar verhalen, meningen, ideeën over ‘zelfzorg en zorg voor de andere bij hulpverleners’. Hoe zien jullie dit thema? Hebben jullie hierover een anekdote? Hoe ervaar jij dit op de werkvloer? Hoe zien jongeren hun hulpverleners? Hoe willen zij dat die hulpverlener tegenover hen staat; als sterke mensen die liefst nooit tonen dat ze het moeilijk hebben, of als mensen die open en eerlijk zijn over hun kwetsbaarheden?
Schrijf jouw verhaal over zelfzorg in de jeugdhulp en bezorg het aan jessica@steunpuntjeugdhulp.be. De inzendingen worden verzameld en komen in het Agora-themanummer van december.

Oproep goede praktijken in het nieuwe landschap

Een jaar na de hervorming naar het nieuwe jeugdhulplandschap willen wij graag eens luisteren naar hoe jullie, voorzieningen en de praktijkwerkers, de hervorming hebben aangepakt? Of wat ben je aan het ontwikkelen om je te ondersteunen bij het werk in het nieuwe landschap en wil je graag met anderen delen? Dat kan een brochure zijn, een interactieve workshop of een vorming, een methodiek, een nieuwe visie, teamondersteuning, een nieuw of gewijzigd samenwerkingsverband… die jullie heeft geholpen en die potentieel ook andere voorzieningen of praktijkwerkers kan helpen om samen met de cliënten sterk te staan in dat nieuwe landschap.

Vul snel deze vragenlijst in -het duurt slechts vijf minuten- en deel jullie successen en ervaringen met ons. Wij bundelen al deze input en zorgen ervoor dat die na de zomer in een databank online komt op onze gloednieuwe website kennisplein.be. Daar vinden jullie dan terug wie er met wat bezig is, welke interessante documenten, visies, samenwerkingsverbanden werden ontwikkeld in andere voorzieningen en andere sectoren. Stuur deze vragenlijst ook door aan je collega’s, andere voorzieningen,…. En kom het te weten in het najaar 2015!

E-zine TJK

Eind deze maand zal weer een e-zine TJK verschijnen. Deze keer is het nummer gewijd aan een actueel thema: radicalisering bij minderjarigen met een blik vanuit justitie, jeugdhulpverlening en een mensrechtenkijk.

Ben jij nog geen abonnee? Wil jij het e-zine TJK ook in je mailbox krijgen of de website www.jeugdenkinderrechten.be kunnen raadplegen? Stuur ons een mailtje of abonneer je via www.jeugdenkinderrechten.be (voor BJB en AWW is het abonnement gratis!).
Heb jij een onderwerp waarover je graag eens een artikel zou lezen of dat je wil dat juridisch wordt uitgespit, laat het ons weten.

"Zo werken wij" - Steunpunt Jeugdhulp

Of beter "zo hebben wij het afgelopen jaar gewerkt". Gewoon een andere manier om te zeggen dat ons jaarverslag klaar is en na te lezen is via onze pagina op kennisplein.be.

Ook Jongerenwelzijn stelde deze maand haar jaarverslag voor. 2014 door de bril van het agentschap, met de eerste cijfers van de toegangspoorten en de OCJ's.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina