Steunpunt Jeugdhulp

Nieuwsflash Binc april 2016

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

Rapporten

Sinds 25 maart 2016 kan je verschillende rapporten downloaden uit Binc (aantal dossiers en minderjarigen, beslissingen en schakelingen, aanmelding, beginregistratie en eindregistratie). Deze rapporten bevatten telkens meerdere tabbladen met zorgvuldig samengestelde tabellen.
Ook al ontbreken er nog enkele rapporten (kenmerken gezinssituatie bijvoorbeeld), hopen we toch dat we jullie al voldoende materiaal hebben bezorgd voor jaar- en kwaliteitsverslagen, teambesprekingen, regionale besprekingen …

Maar, zoals Mark U. uit Mechelen ooit zei: “Alles kan beter”. We zijn dus benieuwd naar jullie eerste bevindingen.

Je kan ons je ongezouten mening laten weten via deze link

Dialoog, Reflectie en Actie

Na een jaar Bincen, kunnen we eindelijk de eerste cijfers verwerken, analyseren en bespreken. Dat doen we graag met jullie op de befaamde Dialoog-, Reflectie- en Actiegroepen.
In de laatste Binc-communicatie i.v.m. de release van maart, was er nog sprake van twee grote Dialoog-, Reflectie- en Actiemomenten. Op de laatste Binc stuurgroep werd echter geopteerd om overlegmomenten te organiseren in kleinere groep en voor de specifieke werkvormen: Organisaties voor bijzondere jeugdbijstand (OVBJ) (op basis van afvaardiging door koepels), CIG, OOOC en pleegzorg.

Op donderdag 26 mei komen we een eerste keer samen voor de werkvorm OVBJ (en CaH). De koepels zullen hiervoor een aantal voorzieningen uitnodigen. Daarna komen de andere werkvormen aan de beurt:

Vrijdag 3 juni: diensten voor pleegzorg

Woensdag 8 juni: CIG

Donderdag 30 juni: OOOC

Meer info vind je hier.

Op de kwaliteitsdag van Jongerenwelzijn die in het najaar plenair georganiseerd wordt, wordt een terugkoppeling over de DRA’s geagendeerd.

BergOp

Net als vorig jaar zal Jongerenwelzijn ook in 2016 blijven investeren in BergOp. Jongerenwelzijn verlengt het contract met BergOp en draagt dus opnieuw de algemene kosten.

Elke voorziening die wil (verder) werken met BergOp, sluit daarnaast zelf een contract af met hen. Als voorziening kan je dan zelf instaan voor het toegangsbeheer, bepaal je zelf de testbatterij die je wil gebruiken, en krijg je ondersteuning op maat van BergOp. De voorziening betaalt daarvoor een bedrag per ‘actieve cliënt’ aangemaakt in BergOp. Dit varieert van 2 tot 8,5 euro per actieve cliënt, afhankelijk van het totaal aantal cliënten aangemaakt door alle voorzieningen die vallen onder het raamcontract van Jongerenwelzijn. Hoe meer cliënten actief worden geregistreerd in BergOp, hoe goedkoper de prijs per cliënt.
Daarnaast is er voor de voorziening nog de kost van eventuele auteursrechten voor de uitgevers (sommige testen zijn gratis, voor andere wordt een bedrag per afname aangerekend).

Heb je nog vragen over BergOp, neem dan zeker een kijkje op bergop.info. Wil je intekenen op dit aanbod, mail dan je gegevens (voorziening, naam en e-mail contactpersoon, ruwe schatting van het aantal cliënten dat zal geregistreerd worden in BergOp) naar wederik@steunpuntjeugdhulp.be.

Mailinglist

Binnenkort zal de vertrouwde website van Steunpunt Jeugdhulp opgaan in kennisplein.be. Dat betekent ook het verdwijnen van de e-zines/nieuwsbrieven in hun huidige vorm. Wil je zeker op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Binc, log je dan in op kennisplein.be en duidt zeker Binc aan als je favoriete thema voor de maandelijkse nieuwsbrieven.


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina