Steunpunt Jeugdhulp

E-zine Steunpunt Jeugdhulp mei 2016

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

In dit e-zine:

 

Nieuwsbrief kennisplein.be

Misschien ontving je vorige week de eerste automatische nieuwsbrief van kennisplein.be. Dat betekent dat je je eerder al registreerde op kennisplein.be en aanduidde over welke thema’s je graag wordt geïnformeerd. Kreeg je deze nieuwsbrief nog niet, registreer je dan als de bliksem op kennisplein en kies welke thema’s je wil volgen. Meer uitleg vind je hier.

Jaarthema Culturele Diversiteit

Ons jaarthema ‘etnisch-culturele diversiteit in de jeugdhulpverlening’ krijgt verdere uitwerking. Na een bijeenkomst met onze zeer gewaardeerde feedback groep, plannen we een reeks artikelen in samenwerking met Sociaal.net.

In het najaar gaan we hands-on aan de slag met een interactieve studiedag in november. We starten met de kijk van jongeren in de hulpverlening: wat hebben zij nodig, wat willen zij. Wie is voor hen de ideale begeleider? Welke attitude en houding heeft die? We noemen die ideale hulpverlener ‘Sonja’. Daarna gaan we ‘Sonja bouwen’ met bijdragen over: Hoe ondersteunen leidinggevenden cultuursensitiviteit? Hoe dragen begeleiders bij tot een positieve identiteitsonwikkeling? Welk diploma moet Sonja hebben? We gaan in op het opleiden tot cultuursensitieve opvoeders. Tot slot geven we Mindspring Junior een forum.

We houden je op de hoogte! Houd de kalender van het kennisplein.be in de gaten!

E-zine TJK - vechtscheiding

We zien meer en meer situaties waarin kinderen geconfronteerd worden met een vechtscheiding. In het e-zine TJK wordt daaraan in de maanden april en mei aandacht besteed.

In het e-zine van april verschenen een aantal artikels rond school en vechtscheiding: over inschrijving op school, over informeren van ouders en het omgaan met de omgangs- en verblijfsregeling.
Deze maand zullen een aantal artikels verschijnen over de vechtscheiding en hulpverlening aan kleine kinderen vanuit Kind en Gezin en de stem van het kind bij een vechtscheiding. Dit wordt aangevuld met een bijdrage over het belang van het kind.

In juni veranderen we van thema en zullen we het hebben over minderjarige vluchtelingen. Wil jij dit ook lezen en ben je nog geen abonnee van www.jeugdenkinderrechten.be? Aarzel dan niet, abonneren kan via de website en is gratis voor hulpverleners werkzaam in de sectoren AWW, BJB en pleegzorg.

Rap op stap

Iedereen heeft het recht om er even tussen uit te gaan, maar mensen in armoede maken er maar weinig gebruik van. Verschillende drempels, zowel materiële als immateriële, houden hen tegen om een leuke vrijetijdsbesteding te vinden.
Vakantie wordt door hen en hun omstaanders al snel als een overbodige luxe beschouwd, maar niets is minder waar. De positieve effecten van een vakantie mogen niet onderschat worden en net daarom willen we met Rap op Stap zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden aan mensen met een klein budget.

Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen. Een Rap op Stapkantoor biedt een uitgebreid vrijetijdsaanbod waarin zowel toeristische uitstappen als sport en cultuur zijn opgenomen.

Meer informatie vind je op rapopstap.be


Druk deze pagina af
Verstuur deze pagina