Steunpunt Jeugdhulp
nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

J-eminem, het dagboek van Jasper

Stein De Sterck  (2012)
Uitgeverij: Interactie-Academie

J-eminem, het dagboek van Jasper

Jasper heeft, zoals bijna alle 16-jarig kerels, een leuke groep vrienden, is doelman van de lokale voetbalploeg en stiekem verliefd op het lief van zijn beste vriend. Geen vuiltje aan de lucht dus. Dit verandert echter heel abrupt wanneer Jasper zijn acht jaar jonger nichtje, Anne, seksueel misbruikt. Zijn hele wereld staat op z’n kop. Hij begint last te krijgen van iedereen, maar vooral van zichzelf. In het reine komen met al die verscheurende gevoelens zoals spijt, schaamte en schuld, vraagt zijn tol. Een onmogelijke keuze dringt zich op. En het dagboek dat hij kreeg voor zijn 16de verjaardag lijkt het enige plekje te zijn waar hij zijn verhaal kwijt kan…

Zoals in het voorwoord vermeld staat, vormt het verhaal van Jasper een aanvulling op het bestaande wetenschappelijk schrijven over de doelgroep. Dit boekje is bruikbaar in hulpverleningssituaties en haalt jongeren die feiten plegen uit hun isolement.

De dagboekfragmenten stellen de beleving van Jasper centraal. We krijgen een blik in zijn emoties en vooral de verscheurdheid in de keuzes die Jasper maakt, komen sterk aan bod.

Het is een oproep de jongere te blijven zien achter de schokkende daden, te blijven zoeken naar een krachtdadig antwoord en gepaste hulp voor deze jongeren.

Het beeld dat van Jasper wordt geschetst voelt erg authentiek aan. Een doorleefd verhaal van een auteur die met de voeten stevig in het werkveld staat.

<< Terug