Steunpunt Jeugdhulp
nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het
nieuwe registratiesysteem
 

Registreer in BINC

Registreer in Binc-HCA

101 Opvoedingsvragen

J. Remes  (2013)
Uitgeverij: Acco

101 Opvoedingsvragen

Jaak Remes stichtte samen met zijn vrouw de Opvoedwinkel (www.opvoedwinkel.be). De opvoedwinkel is een virtuele plek waar anoniem en gratis opvoedkundig advies gevraagd kan worden. De opvoedwinkel is bereikbaar via telefoon of mail. In “101 Opvoedingsvragen” bundelt Jaak Remes opvoedingsvragen en de antwoorden die zij hierop formuleerden.

Dit boek biedt een laagdrempelig overzicht van (veel voorkomende) vragen (bv mijn zoontje van 2,5 jaar wil geen groenten eten, onze kinderen maken de hele tijd ruzie, mijn dochter van 4 jaar wil nooit uit spelen gaan etc…). Deze vragen worden kort en bondig beantwoord, waardoor ouders op een snelle, makkelijke manier informatie kunnen vinden. Het boek kan interessant zijn als eerste naslagwerk voor ouders. De adviezen zijn echter zo bondig dat het neigt naar vragen en antwoorden uit een (opvoed)tijdschrift of vrouwenmagazine. Het leest makkelijk weg; de antwoorden zijn correct, maar blijven aan de oppervlakte en zijn algemeen.

We merken tenslotte op dat het verschil tussen de opvoedwinkel en de opvoedingswinkel ons pas opviel tijdens het lezen van het boek. De opvoedwinkel is een privé initiatief en de opvoedingswinkels worden gesubsidieerd door de overheid. Hoewel beide initiatieven dezelfde doelstellingen hebben, is het wellicht wel handig dit onderscheid in het achterhoofd te houden wanneer men op zoek gaat naar ondersteuning op het vlak van opvoeding.

<< Terug